Cat Is Art

Πράσινη καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Αποστολή σε φίλο Εκτύπωση

Καλοκαιρινή και πανεύκολη, αφράτη και πεντανόστιμη πίτα, με πράσινο κολοκύθι και τυρί, χωρίς φύλλο, που γίνεται ανάρπαστη ζεστή ή κρύα.

Υλικά

3 φλιτζάνια τριμμένο και στραγγισμένο κολοκύθι (περίπου 800 γραμμάρια)
2 κούπες αλεύρι (κατά προτίμηση 1 κούπα σταρένιο, 1 κούπα για όλες τις χρήσεις)
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 μεσαία αβγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πιπέρι
1 φλιτζάνι φέτα
1 φλιτζάνι γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί
1 φακελάκι μπέικιν
Μαϊντανός ψιλοκομμένο ή δυόσμος ξερός τριμμένος

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη της ντομάτας και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι για μια ώρα και το πιέζουμε να βγάλει και όσα περισσότερα υγρά γίνεται. Μετράμε τρία φλιτζάνια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Πάνω ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό ή το δυόσμο. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και σε ένα τρίτο τα αλεύρια, το μπέικιν και το πιπέρι. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά με το ελαιόλαδο με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα κολοκύθια με τα κρεμμύδια, τα τυριά και στο τέλος τα αλεύρια και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε τον πηκτό χυλό σε ελαφρά λαδωμένο πυρέξ ή σε ταψάκι. Βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο στο χέρι μας και στρώνουμε την επιφάνειά της πίτας για να ισιώσει. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60-65 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να ψηθεί και ο πάτος της. Τη σερβίρουμε ελαφρά ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: tastyday

Εκτύπωση
Ειρήνη ΑϊβαλιώτουΠράσινη καλοκαιρινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Related Posts