23.3 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο κ. Γκάτσος “είναι εδώ!”, στα αμπέλια της Νεμέας

“Στην τέντα της κληματαριάς το καλοκαίρι ανασαίνει” και “στο καμπαναριό μιας συκιάς”, εκεί που “τρέμουν τα βουνα” και “θυμώνουν τα έλατα”, στη γη της μοσχομυριστής Νεμέας, ανάμεσα στων αμπελώνων και των ελαιώνων την αύρα, εκεί που οι δρόμοι του κρασιού και της ελιάς συναντώνται,  μια συντροφιά από τρεις υπέροχους νέους με θεϊκές φωνές, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Σούλη,  θα τραγουδήσει με τους θεατές την ποίηση του πολυαγαπημένου Νίκου Γκάτσου σε μια ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Όλα κύριε Γκάτσο είναι εδώ!», στο 3ο Green Thaater Festival 2012. Οι ερμηνευτές είναι οι Ηρώ Σαΐα, Δημήτρης Ερατεινός, Πάνος Λαμπρίδης και η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012, στο Green Theater στις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας. Στο έμπα της Νέας Σελήνης, λοιπόν, όσοι τυχεροί βρίσκονται στην περιοχή ας προσέλθουν, σίγουροι πως με καλλιτέχνες σαν αυτούς “το καλοκαίρι που λάμπει τ’ αστέρι με φως” θα ντυθεί…

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης.
Ερμηνεύουν: Ηρώ Σαΐα, Δημήτρης Ερατεινός, Πάνος Λαμπρίδης.
Συμμετέχει η ηθοποιός Ειρήνη Βελιμαχίτη.
Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης. 
Εύα Ατματζίδου: κλασική, ακουστική κιθάρα, μπουζούκι, μαντολίνο.
Αγγέλικα Παπανικολάου: πιάνο, ακορντεόν.
Συμμετέχουν επίσης, η Νέα Χορωδία Νεμέας και η Φιλαρμονική του Δήμου Νεμέας υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νόνη.

Πληροφορίες

«Όλα κύριε Γκάτσο είναι εδώ!»
Μουσικοθεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο του 3ου Green Theater Festival 2012
Πέμπτη 16 Αυγούστου
GREEN THEATER, Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας
Υπό την αιγίδα του Δήμου Νεμέας
Τ.Κ. 20500 – Τηλ. θεάτρου 27460-31233  Τηλ: 210 36 13 400
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικά ερμηνευτών

* O Πάνος Λαμπρίδης ξεκίνησε το 1994 από το τμήμα μουσικής του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μενεμένης Θεσσαλονίκης, το 1995 δραστηριοποιήθηκε στο Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής και τη Χορωδία του Συλλόγου Αδαμάντιος Κοραής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, την ίδια χρονιά ξεκίνησε και τις μουσικές σπουδές του. Ήταν μέλος του συγκροτήματος «Μελωδιστές», που ιδρύθηκε το 1999 από το μαέστρο Πέτρο Μαυρόπουλο με ρεπερτόριο από όλους τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου, το 2004 παίρνει το δίπλωμα μονωδίας από το δάσκαλό του Αχ. Τσάνταλο (Bassoprofondo), πρωταγωνιστή της Λυρικής Σκηνής, όπου διδάσκεται και μυείται στην τέχνη του μελοδράματος από τον ίδιο και αρχίζει τη διδασκαλία του σε παιδιά και χορωδίες.
Από το 1996 έως το 1999 παίρνει μέρος σε συναυλίες σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας καθώς επίσης και σε χώρες του εξωτερικού όπως Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία και Κύπρο. Από εκεί και πέρα μέχρι και το 2008 εργάζεται σε μουσικές σκηνές και παραστάσεις.
Σταθμοί στη μέχρι τώρα πορεία του ήταν η συμμετοχή του το 1998 στη συναυλία που διοργάνωσε ο σύλλογος «Κοραής» στο έργο του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον εστί» σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη στο Παλέ ντε Σπορ (Αλεξάνδρειο Μέλαθρο) για τη στήριξη των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου.
Επίσης, η παρουσία του ως σολίστ το 2001 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με τον αείμνηστο Σταύρο Κουγιουμτζή σε τραγούδια από το «Ηλιοσκόπιο» και ποίηση Γιάννη Θέμελη.
Η πρώτη προσωπική δουλειά του κυκλοφόρησε το 2005 και φέρει τον τίτλο «Ίσως έτσι να πρέπει» με 14 λαϊκά τραγούδια και μπαλάντες σε στίχους και μουσική του ιδίου.
Το διάστημα αυτό δραστηριοποιείται στην Αθήνα με διάφορες συνεργασίες. Μία από αυτές ήταν η συνεργασία με την ομάδα κρουστών του Νίκου Τουλιάτου «Ηχόδραση».
Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Ομόκεντροι Κύκλοι».
 

* Ο Δημήτρης Ερατεινός ξεκίνησε τη μουσική του προετοιμασία πολύ μικρός, από το 1994 στη χορωδία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια, με τραγούδια όλων των μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Το 1998 ξεκινάει τις μουσικές σπουδές του στο Ωδείο Φίλιππος, μαθαίνοντας κιθάρα και μονωδία έως και το 2001.
Το 2001 κατεβαίνει στην Αθήνα και συνεχίζει τις σπουδές του στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος με κλασικό τραγούδι και δασκάλα τη Μ. Μαρκέτου, παράλληλα την ίδια χρονιά συμμετέχει ως βοηθητικός ηθοποιός στην Κεντρική Λυρική Σκηνή στα έργα «Andrea Senie» και «Tosca».
Το 2002 τελειώνει τις σχολικές του σπουδές και αρχίζει την επαγγελματική του πορεία στο τραγούδι. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς συνεργάζεται με τη Χαρούλα Αλεξίου και περιοδεύει μαζί της σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το 2003 εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές στην Αθήνα και μπαίνει στο Εθνικό Ωδείο συνεχίζοντας τις σπουδές του στο σύγχρονο τραγούδι με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου μέχρι και το 2005 που αρχίζει τη συνεργασία του με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη «Σπείρα Σπείρα» στην παράσταση: «Χορικά 05 – Αιωνία θητεία στο κάλλος», σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και διδασκαλία Σταμάτη Κραουνάκη (Μουσική Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς, Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, Δελφοί, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και συνεχίζει τις σπουδές του στο τραγούδι με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.
Το 2006 σπουδάζει στη δραματική σχολή «Θεμέλιο» και συμμετέχει ως βοηθητικός ηθοποιός στην παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σκηνοθεσία Slompotan Unkofski (Εθνικό θέατρο – Σκηνή Κοτοπούλη-Rex). Την ίδια χρονιά παίρνει μέρος και στην παράσταση «Η Συνωμοσία των Λουκουμάδων», ένα μουσικό θέαμα βασισμένο σε ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη με την ομάδα «Σπείρα Σπείρα», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη (Μουσική Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς)
Το 2006 και το 2007 συμμετέχει στις μουσικές παραστάσεις «Τα Λόγια της Αγάπης» με τη Μελίνα Τανάγρη και τις «Δουλάρες» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Κραουνάκη.
Το 2008 συνεχίζει με την παράσταση «Η Συνωμοσία των Λουκουμάδων» σε σκηνοθεσία του Γ. Φίλη.
Το 2010-11 τραγουδάει σε συνεργασία με τον Πάνο Λαμπρίδη σε live βραδιές.
Το 2012 δημιουργούν με τον Πάνο Λαμπρίδη στο θέατρο «Eliart» τη μουσικοποιητική παράσταση «Έχε το νου σου στο παιδί +λόγος» με Έλληνες ποιητές που στόχο έχουν την αφύπνιση των ανθρώπων.
Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο συμμετείχε φιλικά στις παραστάσεις της Καλλιόπης Βέττα και του Γιάννη Κ.Ιωάννου στον «Ιανό».

* Η Ηρώ Σαΐα σπούδασε φωνητική στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Eίναι απόφοιτη του τμήματος του Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και τριτοετής στη δραματική σχολή του Γ. Αρμένη. Το 1999 ξεκίνησε σεμινάρια ερμηνείας τραγουδιού με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της μουσικοθεατρικής ομάδας “Σπείρα Σπείρα” και συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις της («Όλοι μαύρα κι ένα πιάνο», «Αυτή η νύχτα μένει», «Sold Out», «Έπεσε έρωτας», «Κλασική Συνταγή») μέχρι και το καλοκαίρι του 2004 («Πλούτος» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη) καθώς και το 2005 στις παραστάσεις «Χορικά ‘05» που παρουσιάστηκαν στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου και στο Μέγαρο Μουσικής.
Έκτοτε συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Ο. Περίδης, Ν. Ξυδάκης, Γ. Σπανός, Στ. Κορκολής, Μ. Μητσιάς, Ευσταθία κ.α.
Το 2006 και το 2007 συνεργάστηκε με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και την Κ.Ο.Ε.Μ. Το καλοκαίρι του 2008 με τον Δημήτρη Μπάση.
Το ίδιο καλοκαίρι συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Σ. Ξαρχάκο σε καλοκαιρινές συναυλίες.
Το 2010 συμμετείχε στην παράσταση «Ένα σπίτι παραμύθια» των Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνας Νικολακοπούλου ενώ την ίδια χρονιά παρουσίασε στη μουσική θεατρική σκηνή «Αθηναΐς» την παράσταση «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» με την υπογραφή του Σ. Κραουνάκη, η οποία ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2010.
Η παράσταση επαναλήφθηκε τον περασμένο χειμώνα αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.
Τον Μάρτιο του 2011 συνεχίστηκε η συνεργασία της με τον Σ. Ξαρχάκο και την Κ.Ο.Ε.Μ. στη σκηνή του Gazarte, στο «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι», μαζί με τους Μ. Φριντζήλα και Γ. Παλαμίδα.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -