17.9 C
Athens
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Οδός Λεμπέση – το δρομάκι της τέχνης

Η αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος”, το Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου που οι περισσότερες γκαλερί της Αθήνας ήταν ανοικτές στο πλαίσιο του “gallery weekend”, σε συνεργασία με άλλους τέσσερις χώρους τέχνης της οδού Λεμπέση στην Ακρόπολη, κάλεσαν το κοινό σε μία χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσική, κεράσματα, ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα και εκπλήξεις.
Η οδός Λεμπέση, γνωστή και ως “δρομάκι της τέχνης”, υπερασπίζεται τη φήμη του πιο εικαστικού δρόμου του κέντρου της Αθήνας καθώς σε μόλις λιγότερα από 100 μέτρα δρόμου κρύβονται επτά χώροι τέχνης, μεταξύ των οποίων τέσσερις γκαλερί, ένα atelier φωτογραφίας, ένα studio βιομηχανικού σχεδιασμού και ένα εργαστήριο κοσμήματος. Έχει γίνει γνωστή μέσα από το καθιερωμένο υπαίθριο φεστιβάλ τέχνης της οδού Λεμπέση, Lembessiart, που διοργανώνεται από το 2010 κάθε χρόνο στις αρχές του φθινοπώρου.

Συγκεκριμένα οι χώροι, αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, el.marneri galerie, artshot Sophia Gaitani, SKOUMOKY design for sale και panos stergiou photography, ένωσαν τις δυνάμεις τους και «φόρεσαν τα καλά τους», ώστε το Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου υποδέχτηκαν το κοινό σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Στη χριστουγεννιάτικη αυτή γιορτή η αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος”, που δραστηριοποιείται εθελοντικά για την υποστήριξη της 15ετούς δράσης εθελοντικής οργάνωσης Δρόμοι Ζωής, επεφύλασσε δημιουργικές στιγμές απασχόλησης για τους μικρούς της φίλους.
Το Σάββατο η fashion designer Μαρία Μαλούχου δημιούργησε μαζί με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα στολίδια με τσόχες, υφάσματα και κουμπιά και την Κυριακή οι μικροί φίλοι της τέχνης με την πολύτιμη βοήθεια των εικαστικών Ελωίζου Θεμιστοκλέους και Ανδριάνας Μαλτέζου έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα ημερολόγια αλλά και στολίδια από αλατοζύμη!
Η αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” υποστηρίζει τη 15ετή δράση της εθελοντικής οργάνωσης “Δρόμοι Ζωής” με μία δράση γνωριμίας αλλά και προσφοράς. Στο πλαίσιο του διημέρου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης σαν συνεισφορά στο έργο της οργάνωσης. Παράλληλα, διατέθηκαν έργα τέχνης, βιβλία και εικαστικά αντικείμενα που πρόσφεραν καλλιτέχνες – συνεργάτες της αίθουσας τέχνης “Τεχνοχώρος” αποκλειστικά με σκοπό την ενίσχυση του έργου της οργάνωσης, υπεύθυνοι της οποίας βρίσκονταν στο χώρο για να εξηγούν τον σκοπό και τις δράσεις της.

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -