20.4 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μέσι, όνομα βαρύ σαν δέος

Από το βράδυ της Τρίτης, 6 Απριλίου, ένα όνομα αντηχεί συνέχεια στα αυτιά μου. Από ανδρικά χείλη, κυρίως, ακούγεται. Μέσι, Μέσι και πάλι Μέσι. Και ύστερα από λίγο ξανά Μέσι. Γνωρίζω αμυδρά ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή, Αργεντινό,  της Μπαρτσελόνα. Μέχρις εκεί. Τις ποδοσφαιρικές πληροφορίες αδυνατεί ο φτωχός εγκέφαλός μου να τις αποθηκεύσει. Ισως από άμυνα, ίσως από έλλειψη ενδιαφέροντος, ίσως γιατί κάνει διαχείριση της χωρητικότητάς του. Από ποδοσφαιριστές γνωρίζω αρκετούς παλαιούς, όπως τον Δομάζο, τον Σούρπη, τον Παπαϊωάννου, τον Σιδέρη, τον Κούδα.

 

Τον Χατζηπαναγή, που τόσο τον πίκραναν γιατί η θέση που δικαιούτο στην Εθνική δεν του προσφέρθηκε. Επίσης τον Φυλακούρη, που τον θυμάμαι από μικρή στη Γλυφάδα, χιουμορίστας και συμπαθητικά άσχημος. Κάποιους νεότερους, σαν τον Σαραβάκο και τον Θωμά Μαύρο. Από ξένους, τον Πελέ, τον Μαραντόνα, τον Κρόιφ και τον Ζιντάν, τον Γαλλοαλγερινό που μας απασχόλησε πρόσφατα με την αλαζονεία του. Επίσης έχω κρατήσει στη μνήμη μου την εικόνα του Χαριστέα στο Ευρωπαϊκό,  έτρεχε και μας έδειχνε την μπλούζα με τον αγαπημένο του ανιψιό. Τότε που σημείωσε το καθοριστικό γκολ. Το νεότατο Κριστιάνο Ρονάλντο που έκλαιγε και με συγκίνησε όταν η ομάδα του, η Εθνική Πορτογαλίας, έχασε το Euro. Λίγα χρόνια αργότερα βέβαια θα τον έβλεπα με χαμόγελο αυτοπεποίθησης, αυτή τη φορά, σε γιγαντοαφίσες διαφήμισης τράπεζας που κατέκλυζαν τη Λισαβόνα. Τώρα έμαθα και τον Λιονέλ Μέσι. Είκοσι τριών. Σημείωσε τέσσερα γκολ εναντίον της Αρσεναλ. Ο νέος Μαραντόνα. Ο διαιτητής του πρόσφερε την μπάλα του αγώνα.

΄Ολοι οι συνάδελφοι εμφορούνται από δέος όταν αναφέρονται στο όνομά του. “Καημένε Οτο”, σχολιάζει ο φίλος μου ο Γιώργος, για ευνόητους λόγους. “Αυτός δεν είναι άνθρωπος, είναι θεός, γράψτο Ειρήνη”, επιμένει ο έτερος φίλος μου, ο Βασίλης. Τόσο πάθος.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -