17.3 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Λαχτάρα για σοκολάτα

Αν σας καταλάβει ξαφνικά μια λαχτάρα για γλύκισμα σοκολάτας, έχω κάτι εύκολο και υπέροχο. Τη σοκολατόπιτα της Φώφης, όπως την ονομάσαμε. Μια εξαιρετική σοκολατόπιτα με τριμμένο αμύγδαλο, πικρή σοκολάτα και φτωχή σε ζάχαρη μάς έφτιαξε η φίλη μου Φώφη Καλτσή στη γιορτή της, ανήμερα των Φώτων. Για πιο πλούσια γεύση κάποιοι τη συνοδεύσαμε με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος. Η Φώφη, η οποία όπως βλέπετε και στη φωτογραφία είναι η ίδια η σοκολάτα προσωποποιημένη, αφιέρωσε τη συνταγή της στο cat is art.

Και ιδού σάς την παραθέτω:

Η σοκολατόπιτα της Φώφης

Υλικά: 340 γραμ. κουβερτούρα, 150 γραμ. βούτυρο, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 1 φλιτζάνι τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη, 5 αβγά, 50 γραμ. σησαμέλαιο, 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, σιρόπι πικρής σοκολάτας και αμύγδαλα για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση

* Σπάτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο.
* Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει το μείγμα.
* Αναμειγνύετε το μείγμα των αβγών με το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε καλά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
* Αδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψί ελαφρά βουτυρωμένο, φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
* Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια. Εσωτερικά η σοκολάτα πρέπει να παραμείνει υγρή, χωρίς να στεγνώσει.
* Βγάζετε την πίτα από το ταψί και την κόβετε σε μικρά ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια. Τα σερβίρετε χλιαρά ή κρύα, ενώ εάν θέλετε τα διακοσμείτε με ολόκληρα αμύγδαλα και σιρόπι πικρής σοκολάτας.

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -