20.4 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Και όμως! Έγινε θαύμα!

Του Παναγιώτη Μήλα
[email protected]

Παρακολούθησα τις μέρες αυτές έναν άγριο πόλεμο στο Διαδίκτυο κυρίως, μιας και οι εφημερίδες κράτησαν μια ψύχραιμη στάση. Ήταν η κατάθεση οργής των χρηστών των social media με αφορμή τη δήλωση συγγραφέως για το θάνατο 19χρονου μετά την πτώση του από τρόλεϊ, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, όταν ο ελεγκτής διαπίστωσε ότι ο νεαρός δεν έχει εισιτήριο.Όμως αντί να γκρινιάζουμε συνεχώς μίζερα, πιστεύω πως πρέπει να δούμε τα πράγματα από την καλή του πλευρά. Από τη φωτεινή πλευρά.
Ένας άνθρωπος του πνεύματος σε χρόνο – «μηδέν» μετά το συμβάν παίρνει θέση για το γεγονός χαρακτηρίζοντας τζαμπατζή τον επιβάτη, επιβραβεύοντας παράλληλα, και ορθά, το ρόλο του ελεγκτή.
Κάνοντας αναζήτηση στην «κάρτα μνήμης» που έχω, ανακαλύπτω πως ο ίδιος άνθρωπος, με θέση στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ακόμη δεν έχει πληροφορηθεί για τα προβλήματα που βιώνουν οι μαθητές των σχολείων και φυσικά δεν έχει ακούσει για τις συνθήκες που επικρατούν στην Αμυγδαλέζα.
Ως μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας δεν έχει σχολιάσει όσα γίνονται στα ανώτατα ιδρύματα, εννοώ αυτά τα περιστατικά που έχουν οδηγήσει τους πρωταγωνιστές στον Κορυδαλλό, ούτε ως άνθρωπος των γραμμάτων ενοχλήθηκε όταν αντί για βιβλία στα σχολεία χρησιμοποιούσαν… φωτοτυπίες. Παρενθετικά να πω ότι είχε πάρει θέση μόνο υπέρ της σωτηρίας ενός βιβλίου, εκείνου που μιλούσε για τον συνωστισμό του 1922 στη Μικρασιατική καταστροφή. Ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ δεν είδε την αλόγιστη σπατάλη και την έλλειψη ελέγχου στη δημόσια τηλεόραση όσο την υπηρετούσε και έκανε καταγγελίες μόνον κατόπιν εορτής. Ούτε ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου είδε κάτι περίεργο να συμβαίνει από όσα καταγγέλθηκαν μετά την παραίτησή της. Όταν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ «ρίχνονταν στη θάλασσα» από εκείνους που δεν ήθελαν να ελεγχθούν, δεν είχε αντιδράσει. Όπως δεν είχε ενοχληθεί όταν τα κύματα των «δεν πληρώνω» περνούσαν με το έτσι θέλω από τα διόδια των εθνικών οδών.
Τώρα λοιπόν πρέπει να δούμε μόνο θετικά το γεγονός πως μέσα σε δευτερόλεπτα διαπίστωσε το σκάνδαλο του 1, 40 και έβγαλε το πόρισμά της. Ασφαλώς πρέπει να υποδεχτούμε την άμεση αντίδρασή της διότι όντως έγινε θαύμα και είδε!

* Πίνακας: “The problem we all live with”, Norman Rockwell (1964). Το έργο από το 2011 κοσμεί τη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -