15 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

“Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου” του Ραούλ Αρέβαλο. Δείτε το τρέιλερ της βραβευμένης ταινίας

γιατί τους ήσυχους πρέπει να φοβάστε…!

Μία δυνατή ιστορία για τη βίαιη φύση του ανθρώπινου είδους και τη ψευδαίσθηση της εξιλέωσης, που σάρωσε τα βραβεία Γκόγια.

Φέρνοντας στο προσκήνιο δύο διαμετρικά αντίθετους άντρες, τον ήρεμο, ευγενικό Χοσέ (Αντόνιο ντε λα Τόρε – «Το μικρό νησί») και τον βίαιο Κούρο (Λουίς Καλέχο), το σκηνοθετικό ντεμπούτο, του πολυβραβευμένου Ισπανού ηθοποιού Ραούλ Αρέβαλο, παρασύρει τον θεατή σε μία ταινία αγωνίας, εκδίκησης και ανατροπών.

«Με την ταινία «Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου» εκπληρώθηκε το όνειρό μου να σκηνοθετήσω. Πρόκειται για μία περιπέτεια αγωνίας που έρχεται από τα σκοτεινά βάθη της ψυχής. Το μίσος, η πικρία και η οργή είναι συναισθήματα που με έχουν απασχολήσει και μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Στην ταινία προσπαθήσαμε να τα παρουσιάσουμε με τον μέγιστο ρεαλισμό. […] Θεωρώ πως πρέπει να ψάξουμε βαθιά τις ρίζες μας για να πούμε μια ιστορία που, τελικά, αν μιλάει για ανθρώπους, είναι Παγκόσμια» – Ραούλ Αρέβαλο.

Σύνοψη:
Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Άνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

«Αγωνία και ρεαλισμός, συνδυασμένα με έναν εξαιρετικό τρόπο» – The Hollywood Reporter

«Ένα βαθιά εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο» – Variety

Σκηνοθεσία, Σενάριο: Ραούλ Αρέβαλο
Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καλέχο, Ρουθ Ντιάζ

2016, Ισπανία. Έγχρωμο
Γλώσσα: Ισπανικά. Είδος: Περιπέτεια. Διάρκεια: 91’

Ραούλ Αρέβαλο | Βιογραφία:

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς Ισπανούς ηθοποιούς. Το 2009 κέρδισε το Βραβείο Γκόγια Β’ ανδρικού ρόλου για την κωμωδία “Fat People”. Έχει παίξει και στις ταινίες “Το μικρό νησί” (2015) του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, “Η τελευταία ακροβάτις της Μαδρίτης” (2010) του Άλεξ δε λα Ιγκλέσια και “Volver” του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

“Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου” είναι το σκηνοθετικό του ντεμπούτο που του χάρισε συνολικά 23 βραβεία μεταξύ των οποίων τέσσερα από τα σημαντικότερα Βραβεία Γκόγια (Καλύτερης Σκηνοθεσίας / Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου / Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης / Καλύτερος Β’ Ανδρικός Ρόλος) καθώς και το Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016, όπου έκανε και την πρεμιέρα της η ταινία.

  • Από 29 Ιουνίου στους Κινηματογράφους

4 Βραβεία Γκόγια
Καλύτερη Ταινία | Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο | Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Σκηνοθέτης | Καλύτερος Β’ Ανδρικός Ρόλος
Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας, Φεστιβάλ Βενετίας 2016

Η ΟΡΓΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
του Ραούλ Αρέβαλο

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -