20.4 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΖΕΟΝ, δράση με ζέση και ζήλο σε Δημόσιο Χώρο

                                                    
Η πολιτιστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΖΕΟΝ για το 2011 και το 2012 διοργανώνει νέα δράση – έρευνα με τίτλο “Δημόσιος Χώρος”.
Η δράση ξεκίνησε στην Αθήνα το 2011, με συλλογή φωτογραφικού υλικού από τον κόσμο που καθημερινά κινείται στο δημόσιο χώρο της πόλης, με θέμα «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας».
Η δράση έχει καταγράψει συμμετοχή άνω των 450 φωτογραφιών, όσον αφορά στην πόλη των Αθηνών.
Η γενικότερη παρουσίασή της στο κοινό ξεκινά με μία εγκατάσταση και περφόρμανς τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 στις 7 το απόγευμα, με τίτλο κλίμακα 1/1250 στο χώρο του ΖΕΟΝ από την εικαστικό Αννέττα Σπανουδάκη.

ΖΕΟΝ – Δημόσιος Χώρος – 1/1250 – Οκτώβριος 2011

Στην παρούσα εγκατάσταση και performance, η Αννέττα Σπανουδάκη επιχειρεί να αναπτύξει ένα χώρο μέσα στο χώρο. Συνδιαλέγεται με τις έννοιες τοπογραφία, εντοπιότητα, εκτοπισμό και εγκλεισμό και αναπτύσσει ένα παιχνίδι χαρτογράφησης του προσωπικού και του δημόσιου χώρου εξερευνώντας τις εμμονές της αποκωδικοποίησής του.
Η εγκατάσταση είναι in situ και θα εξελίσσεται και τις επόμενες μέρες έως και το Σάββατο 12 Νοέμβριου 2011.
Πρωτότυπη μουσική επένδυση: minimaximum improVision.
Ακολουθεί η πρώτη έκθεση του φωτογραφικού υλικού που συγκεντρώθηκε στο πρώτο μέρος της δράσης Δημόσιος Χώρος. Έχει στόχο να καταγράψει και να αναλύσει, μέσα από τις διαφορετικές οπτικές των ανθρώπων, τις εικόνες που θα αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα σε πολιτικά, οικονομικά, πολιτισμικά και κοινωνικά θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας.

Θα αναδείξει μερικά τουλάχιστον από τα καθημερινά ζητήματα χρήσης του δημόσιου χώρου στις σύγχρονες πόλεις, στις σύγχρονες συνθήκες ζωής.
Έπεται ημερίδα – συζήτηση για τη χρήση του δημόσιου χώρου. Στη συνέχεια, το υλικό θα αξιοποιηθεί σε workshops και σε προτάσεις βελτίωσης της καθημερινής χρήσης του δημόσιου χώρου.
Οι προτάσεις αυτές θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις και θα συγκεντρωθούν σε έναν τελικό κατάλογο.

* To ΖΕΟΝ είναι μια πολιτιστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συστάθηκε τον Απρίλιο του 2006 από δύο αρχιτέκτονες, τον Μαρίνο Σορίλο και τη Μαριλένα Κοσκινά με έδρα την πλατεία Κουμουνδούρου και έχει ως στόχο της να δράσει ως τόπος έρευνας και δημιουργίας για τη διαμόρφωση της ποιότητας του χώρου.                                                                                                                                                                                                                                        Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζεται από την VIMAR και από τους χορηγούς επικοινωνίας Athens Voice, ελculture, culturenow, velvet magazine, forfree και artmag.
O χώρος του ΖΕΟΝ βρίσκεται στην οδό Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου. www.zeon.gr

 

 

 
 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -