23.6 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αντιδρούμε δυναμικά, κάνουμε την ελπίδα πράξη

“Αντιδρούμε δυναμικά, κάνουμε την ελπίδα πράξη”, με αυτό το σύνθημα τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους προστατεύοντας οικογένειες και παιδιά σε εποχή οικονομικών δυσκολιών και κοινωνικής κρίσης. Τουλάχιστον εκατόν σαράντα οικογένειες και τα παιδιά τους υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS σε Κομοτηνή και Ηράκλειο Κρήτης, στα δύο αντίστοιχα νέα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που εγκαινιάστηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες.

Μετά τη λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και Καλαμάτα, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», δημιουργείται ένα πανελλαδικό δίκτυο προστασίας και δράσεων, με στόχο την καταπολέμηση των δυσκολιών και της φτώχειας των οικογενειών σε κρίση, αλλά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για νέους επιστήμονες.
Στην Κομοτηνή η λειτουργία του Κέντρου ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, σε ιδιόκτητο κτήριο του Σωματείου, δωρεά της οικογένειας Νικολαΐδη, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής, που ανέλαβε όλα τα έργα διαμόρφωσης του χώρου και τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες, με στόχο τη στήριξη φτωχών οικογενειών της τοπικής κοινωνίας.
Στα τέλη Ιουνίου σε ανάλογο χώρο στο Ηράκλειο της Κρήτης εγκαινιάστηκε το Κέντρο από τον Συνήγορο του Παιδιού κ. Γιώργο Μόσχο, παρουσία του προέδρου των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αναστάσιου Βρεττού, εκπροσώπων του Δήμου Ηρακλείου και πολύ κόσμου.
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί τον προπομπό της δημιουργίας στην πόλη ενός ακόμα Παιδικού Χωριού SOS.

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -