18.8 C
Athens
Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΑΚΟΣ, αγάπη για την πρόληψη και τον εθελοντισμό

Επειδή εθελοντισμός σημαίνει πολιτισμός, η πρόληψη είναι αγάπη για τον πλησίον σου, η ενημέρωση φροντίδα και χαρά κι ο καρκίνος δεν είναι κανένα ανίκητο τέρας, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΑΚΟΣ» έχει ήδη ξεκινήσει πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα – Πρόληψης έργα», η οποία στόχο έχει να αναδείξει τη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.
Τα μέλη της ΑΚΟΣ (η λέξη στα αρχαία ελληνικά σημαίνει θεραπεία) με επικεφαλής την πρόεδρο ογκολόγο – ακτινοθεραπευτή κ. Δέσποινα Κατσώχη, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Γυναίκες και άνδρες κατέκλυσαν από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου τους χώρους του βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να ενημερωθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αμυράς.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΑΚΟΣ, κ. Δέσποινα Κατσώχη:
«Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε να μεταδώσουμε το μήνυμα της αξίας της πρόληψης, να  καταπολεμήσουμε τις προκαταλήψεις που σχετίζονται με τον καρκίνο. Η γνώση είναι ένα πολύτιμο βέλος που πρέπει να βρει το στόχο του, όλους εσάς».
Παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έκαναν τα μέλη της ΑΚΟΣ Σοφία Κοσμίδη (ογκολόγος-ακτινοθεραπευτής), η οποία μίλησε για τους «μύθους» που συνοδεύουν τον καρκίνο, Κατερίνα Φωτοπούλου (ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής), η οποία αναφέρθηκε σε θέματα πρόληψης, Χρύσα Παρασκευοπούλου (ακτινοφυσικός), η οποία ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της ενημέρωσης και Βικτώρια Ζολώτα (εκπαιδευτικός) που ανέπτυξε τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής όλων μας μέσω του εθελοντισμού. 
Το νόημα και τη σημασία της εκδήλωσης, αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο οι λευκοί πίνακες που γέμισαν πολύ γρήγορα με σκέψεις και συναισθήματα των συμμετεχόντων για τις λέξεις – κλειδιά της βραδιάς, όπως:
Καρκίνος: Αγώνας για επιβίωση, λαχτάρα για ζωή, δεν φοβάμαι γιατί γνωρίζω, άγνωστο, αναπάντεχο.
Ενημέρωση: Φως στο σκοτάδι, ευκαιρία, γνώση, μαθαίνω για να είμαι κοντά σε αυτούς που αγαπώ.
Πρόληψη: Υποχρέωση στον εαυτό μου, ανάγκη, απόφαση.
Εθελοντισμός: αγάπη, επιλογή, σεβασμός, ό, τι δεν πληρώνεται και δεν χρειάζεται επαίνους, εξέλιξη, προσπαθώ.
Σκέψεις και συναισθήματα που οπλίζουν με δύναμη την ομάδα της ΑΚΟΣ να συνεχίσει την προσπάθειά της…

Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα – Πρόληψης Έργα
Δια χειρός… ΑΚΟΣ. Η ΑΚΟΣ οπλίζεται με δύναμη και συνεχίζει.

Αυτός που αγαπώ
μου είπε ότι με χρειάζεται.
Γι’ αυτό, προσέχω τον εαυτό μου
βαδίζω με προφύλαξη
και φοβάμαι κάθε στάλα βροχής
μηδά και με σκοτώσει

Μ. Μπρεχτ

Φωτογραφίες

1. Η Έλενα Σαράντη με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Μαρία Τσαρούχα.

2. Το κοινό γράφει σε πλακάτ τι σημαίνουν οι λέξεις: καρκίνος, πρόληψη, ενημέρωση και εθελοντισμός.

3. Η πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΑΚΟΣ», ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής κ. Δέσποινα Κατσώχη (αριστερά) και το catisart (Ειρήνη Αϊβαλιώτου) που έδωσε το “παρών”.

4. Η δημοσιογράφος Λίτσα Τότσκα, η Δέσποινα Κατσώχη και η Ειρήνη Αϊβαλιώτου.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -