20.4 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Έμο, ο σκύλος περιηγητής

Ρεπορτάζ: Γιάννης και Φοίβος Μπαχάς
          
Στις “Ομπρέλλες” του Ζογγολόπουλου, oι εκθέσεις φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη με ήρωα τον Έμο. Βρεθήκαμε δύο φορές σε εκθέσεις φωτογραφίας του Κωστή Ζαφειράκη. Την πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στον καλλιτεχνικό χώρο MAKE (Μητροπόλεως 110 και Φιλικής Εταιρείας) και προσφάτως στο καφέ “De Facto” (Παύλου Μελά 19). Η δεύτερη έχει τον τίτλο “EMO has the flower”.

Είχα την ευκαιρία να απολαύσω φωτογραφίες τοπίων της πόλης αλλά και άλλων τόπων που επισκέφθηκε ο περιηγητής σκύλος του, ο Έμο. Περπάτησε, ξάπλωσε και κυλίστηκε σε παραλίες, σε πάρκα της πόλης, σε πλατείες μπροστά σε γνωστά αγάλματα αλλά και σε άγνωστες γωνίες της Θεσσαλονίκης. Και εκεί ήταν ο φίλος και προσωπικός του φωτογράφος και βιογράφος του Κωστής Ζαφειράκης για να τον απαθανατίσει και να προσφέρει στους θαμώνες της γνωστής καφετέριας σκηνές του βίου του.

Συμφώνω απολύτως και επαυξάνω στη διοργάνωση εκθέσεων φωτογραφίας (αλλά και γελοιογραφίας και άλλων τεχνών) σε χώρους κοινωνικής συναναστροφής και ψυχαγωγίας όπως καφετέριες, εστιατόρια αλλά και στάσεις λεωφορείων και αλλού, καθώς πέρα από την ευκαιρία απόλαυσης των εκφάνσεων μιας τέχνης ωθεί με τη σειρά του στη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Στην περίπτωση του Ζαφειράκη η καλλιτεχνικά αποτυπωμένη σχέση του ιδιοκτήτη με τον σκύλο του προωθεί τη φιλοζωία των θεατών με την ευαίσθητη ματιά του. Σας προτρέπω να την επισκεφθείτε όποτε θελήσετε καθώς θα βρίσκεται στο “De Facto” καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -