20.4 C
Athens
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Έκθεση δράσης του ΖΕΟΝ στην Κέρκυρα

To ΖΕΟΝ, κατά τα έτη 2011, 2012 και 2013, διοργανώνει τη δράση – έρευνα με τίτλο Δημόσιος Χώρος σε πόλεις της Ελλάδας. Στο διάστημα Οκτώβριος 2012 – Απρίλιος 2013, το ΖΕΟΝ διοργανώνει το φωτογραφικό δρώμενο με θέμα: «Τι σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί περισσότερο όταν καθημερινά κινείστε στο δημόσιο χώρο της πόλης σας;» για την πόλη της Κέρκυρας.
Συνέλεξε 460 φωτογραφίες από 28 κατοίκους – επισκέπτες της Κέρκυρας που αποτυπώνουν και σχολιάζουν όψεις της πόλης και στιγμές της καθημερινής ζωής των συμμετεχόντων: τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει: κτίρια, δρόμοι, πεζοδρόμια, τοίχοι, πάρκα, δέντρα, παραλίες, μέσα μεταφοράς, ΙΧ και συγκοινωνίες, κοινωνική ζωή κ.τλ.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής και με την υποστήριξη του ΟΛΚΕ Α.Ε. και του ΤΕΕ (τμήμα Κέρκυρας), θα πραγματοποιηθούν έκθεση των φωτογραφιών που συμμετείχαν στη δράση, στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, αλλά και ομιλίες – συζήτηση με θέμα το Δημόσιο Χώρο, στις εγκαταστάσεις του ΟΛΚΕ στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Έκθεση δράσης

1 – 20 Απριλίου 2013
Τρίτη με Σάββατο 10:00 – 15:00
Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
Eγκαίνια: Δευτέρα 1 Απριλίου 2013 στις 19:00
Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 στις 18:30
συνδιοργάνωση ΟΛΚΕ Α.Ε. – ΖΕΟΝ
Είσοδος ελεύθερη

Συλλογική κίνηση

Σκοπός της όλης δράσης, είναι να σκιαγραφηθούν κοινά προβλήματα στη διαχείριση του δημόσιου χώρου αλλά και αντίστοιχες θετικές εικόνες του αστικού τοπίου. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μία συλλογική κίνηση και πρόταση για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Οι εικόνες αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στο κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό περιβάλλον και θέτουν εύστοχα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες σύγχρονης ζωής αλλά και την ανάγκη, σε πολλές περιπτώσεις, αναδιαμόρφωσης, επανασχεδιασμού και χρήσης εκ νέου του δημόσιου χώρου. Οι πόλεις μας περιμένουν από εμάς φροντίδα και πρωτοβουλίες.

* To ΖΕΟΝ είναι μια πολιτιστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συστάθηκε τον Απρίλιο του 2006 από δύο αρχιτέκτονες, τον Μαρίνο Σορίλο και τη Μαριλένα Κοσκινά, με έδρα στην οδό Σαχτούρη 8-10, πλατεία Κουμουνδούρου, 10553,  Αθήνα και έχει σαν στόχο να δράσει ως τόπος έρευνας και δημιουργίας για τη διαμόρφωση της ποιότητας του χώρου. Πληροφορίες: www.zeon.gr                                                    

 

 

Σχετικά άρθρα

Κυνηγήστε μας

6,398ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
713ΑκόλουθοιΑκολουθήστε


Τελευταία άρθρα

- Advertisement -