Τα γεμιστά της κυρίας Κάκιας

Κάθε φορά που με ρωτούν ποιο καλοκαιρινό φαγητό αγαπώ περισσότερο, απαντάω αυθόρμητα: “Τα γεμιστά που τρώμε τα καλοκαίρια μετά τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Επιδαύρου, στο θρυλικό “Λεωνίδα” του Λυγουριού”. Η κ. Κάκια, τα χρυσά χέρια του “Λεωνίδα”,  με έκρινε ικανή για να μου εμπιστευτεί τη συνταγή της. Όμως προσοχή, υπάρχει μυστικό. Είναι το περίφημο παρθένο ελαιόλαδο της Επιδαύρου, από τη σπάνια ποικιλία ελιάς “μανάκι”.

Γεμιστά (Για 6 άτομα περίπου)

Υλικά

12 ντομάτες μεγάλες κόκκινες και ώριμες (εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιπεριές ή μελιτζάνες).
2 ποτήρια του νερού λάδι.
1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι.
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός.
1 φλυτζάνι του τσαγιού κρεμμύδι.
2 σκελίδες σκόρδο.
1/2  φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες.
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κουκουνάρι.
1 κουταλιά της σούπας αλάτι.
Πιπέρι όσο θέλετε (γενικά λίγο).

Εκτέλεση

Σε ένα σουρωτήρι αδειάζουμε το περιεχόμενο κάθε ντομάτας για να φύγει το ζουμί. Λιώνουμε αυτό στο multi και βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό από τις ντομάτες με όλα τα υλικά που προαναφέραμε. Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα, προσέχοντας να μην ξεχειλίσει. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Καλή επιτυχία!