“Τίσις”. Μια Σκοτεινή Ιστορία Κινηματογραφικής Φαντασίας

“Βίος ανεξέταστος ού βιωτός ανθρώπω”
– ο βίος ο ανεξέταστος
δεν είναι βίος αντάξιος του ανθρώπου· βίος αβίωτος είναι…
Σωκράτης

“Τίσις”. Μια Σκοτεινή Ιστορία Φαντασίας και πάνω απ’ όλα ελληνική. Μία ταινία που φιλοδοξεί να συμπεριληφθεί στις κινηματογραφικές εκπλήξεις του 2015! Μία ανεξάρτητη παραγωγή γυρισμένη στα βουνά της Βοιωτίας, στην πόλη της Λιβαδειάς και σε περιοχές της Αττικής. Σκηνοθέτης της ο Γεώργιος Ευαγγελόπουλος (βραβείο το 2013 στην κατηγορία “Σκηνοθετώντας για την Ελλάδα” στις “Νύχτες Πρεμιέρας” με το “Δεν είναι Μπαμπούλας”) και βοηθός σκηνοθέτη η Αφροδίτη Ταύρη (βραβευμένη το 2014 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Aegeandocs 2014 με το “Πρώτο Σκαλοπάτι”).
Δύο βραβευμένοι νέοι σκηνοθέτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία δύσκολη περίοδο λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά με το μεράκι, την έμπνευση και την όρεξη να αμβλύνει τα όποια προβλήματα, ετοιμάζουν την ταινία ΤΙΣΙΣ.

Η ιστορία

Βρισκόμαστε στην εποχή των “Pax Modus” (Ειρήνη -Τρόπος ζωής/Συμβιβασμός), όπου Θνητοί και Αθάνατοι ζούσαν αρμονικά μεταξύ τους. Η εποχή αυτή δεν κράτησε για πολύ καθώς η ισορροπία άρχισε να χάνεται όταν νεράιδες και ξωτικά έπεφταν στις αμαρτίες και τα πάθη των ανθρώπων. Το συμβούλιο των αθανάτων αναγκάστηκε να κόψει τον ομφάλιο λώρο των σχέσεων με τους θνητούς. Έτσι, ο βασιλιάς Roah έριξε κατάρα τέτοια ώστε “κάθε αθάνατος που θα γευτεί την αμαρτία με θνητό, θα πέσει από το βασιλειό μας, θα τον περιμένει μόνο θάνατος και ο απόγονός του θα εξοντώσει τη φυλή των θνητών, καθώς θα τρέφεται μόνο με το αίμα και τη σάρκα αυτών”. Το νέο μαθεύτηκε γρήγορα. Κάθε νεράιδα και ξωτικό που ζούσε στα δάση κρύφτηκε καλά στις σκιές του… Τα χρόνια πέρασαν και οι ιστορίες των ανθρώπων για συναντήσεις με Νεράιδες έσβηναν… Όμως, η μοίρα είχε αποφασίσει να ζωντανέψουν ξανά με τον πιο σκληρό τρόπο!
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο Γιώργος Βούλγαρης, ο θνητός που έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και το πεπρωμένο, ένας ρόλος με έντονη δράση και πηγαίο συναισθηματικό πόνο, η πρωτοεμφανιζόμενη Χρύσα Νταούλη και ο Κωστής Σαββιδάκης, ως “Roah” ο Βασιλιάς των Αθανάτων… αλλά με συναισθήματα θνητού, δίνει μια νέα διάσταση στην ταινία και ένα μυστικό αποκαλύπτεται. Οι κεντρικοί ήρωες πλαισιώνονται από νέους και έμπειρους ηθοποιούς, όπως ο Βασίλης Σαμαριτάκης, η Χρύσα Μαρκάτα, η Δήμητρα Μωραΐτη, ο Γιώργος Κολόι, ο Αχιλλέας Τρευλός, η Γεωργία Ρεντίφη, ο Μάριος Χάννας, ο Γεώργιος Ευαγγελόπουλος, ο Κωνσταντίνος Σοφιανάτος, ο Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Παναγιώτης Κοσκινάς, η Ευαγγελία Τασούλα, η Αγγελική Βλαχογεώργου, η Ηρώ Πέτσα, ο Gjergji Koloi κ.α.

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία
Γεώργιος Ευαγγελόπουλος
(βοηθός στη γραφή, Γεωργία Τσιντάνου)
Tecnical Support Manager
Μάριος Χάννας
Κοστούμια
Βασιλική Ευαγγελοπούλου
Κωνσταντίνα Καφρίτσα
Γεώργιος Ευαγγελόπουλος
Μουσικη Νικόλας Καζάζης
TISIS – Official Trailer (HD) 2015
https://www.youtube.com/watch?v=8rd9j_kEfYs
Θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ
σύνολο τέχνης
https://www.facebook.com/profile.php?id=1187143801
Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
https://www.facebook.com/groups/108887300796/
Σαββιδάκης Κωστής
https://www.facebook.com/k.savidaki
Τόπος Άλλος, Αλλού (του Υιού και του Αγίου)
Ποίημα του: Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου
Απαγγελία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
https://www.youtube.com/watch?v=iDcVpdvEEcM