Παρατήρηση του έναστρου Αττικού ουρανού με τρία τηλεσκόπια

Η «Ανοιχτή Τέχνη, σεμινάρια – διαλέξεις – δράσεις για τις τέχνες και τον πολιτισμό» και η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης καλούν το κοινό στη βραδιά παρατήρησης του περίφημου Αττικού μας ουρανού, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19:30 μ.μ., στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου και θα περιλαμβάνει:

Α. Ομιλία με θέμα: «Ήλιος, το άστρο της πλανητικής μας γειτονιάς», από την αστροφυσικό δρ Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού που εισηγείται το μάθημα της Αστρονομίας στην Ανοιχτή Τέχνη.
Ομιλία – συζήτηση με μέλη της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης, σχετικά με το πώς ασχολείται κάποιος με την ερασιτεχνική αστρονομία, με την αστροφωτογραφία, και σχετικά με τη μεταβαλλόμενη εικόνα του έναστρου ουρανού ανά εποχές και κατά περιοχή.
Β. Παρατήρηση του Αττικού ουρανού με τρία τηλεσκόπια στο Αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, στις 20:30. Οι συμμετέχοντες θα παρατηρήσουν τη Σελήνη, τις Πλειάδες, το νεφέλωμα του Ωρίωνα, τον Δία κι όποιο άλλο ουράνιο αντικείμενο θελήσει τυχόν να τους κάνει παρέα! Όλα όμως εξαρτώνται απ’ τον καιρό, που οι προβλέψεις λένε πως θα σας κάνει τη χάρη!
Είσοδος: Ελεύθερη.
Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Ανοιχτή Τέχνη: Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, Σύνταγμα, 210 32. 27. 188, από τις 12:00 μ.μ. – 22:00 μ.μ.
Ή να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης:
info@anoixtitexni.gr
Μετά το τέλος της παρατήρησης, όλη η ομάδα θα πιει το κρασί της στο φιλόξενο bar art cafe της Στοάς του Βιβλίου.