“Ανθεστήρια”, ο Περικλής Πραβήτας ανοίγει το εργαστήριό του στο κοινό

 

«Ανθεστήρια». Έχοντας ως τίτλο την ομώνυμη τριήμερη γιορτή με την οποία οι Αθηναίοι τιμούσαν στα σπίτια τους και όχι σε ναούς τον κύκλο της ζωής, ο εικαστικός Περικλής Πραβήτας ανοίγει για πρώτη φορά το προσωπικό του εργαστήριο στο κοινό.

Στο νούμερο 27 της οδού Φθιώτιδος στους Αμπελόκηπους, παρουσιάζεται για τρεις μόνον ημέρες η τρέχουσα αλλά και παλαιότερη δουλειά του καλλιτέχνη, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα στον ίδιο τον χώρο εργασίας του.

Ο Περικλής Πραβήτας συστήνεται στο κοινό της Αθήνας, εκθέτοντας τις συνθέσεις του πλάι πλάι με τις σημειώσεις – συνθέσεις που βρίσκονται στα ράφια, λίγο πριν γίνουν και αυτές έργα. Ο χώρος του εργαστηρίου αποτελεί το πλαίσιο στο οποίο δημιουργεί και η παράλληλη έκθεση των έργων με τα υλικά τους, θέτει ένα ερώτημα σχετικά με το τι είναι ολοκληρωμένο και τι όχι.

* Ο Περικλής Πραβήτας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982. Σπούδασε μαρμαρογλυπτική στην Καλών Τεχνών της Τήνου και στην συνέχεια γλυπτική στην ΑΣΚΤ. Έχει εργαστεί στο θέατρο, στην αναστήλωση του Παρθενώνα και σε εικαστικά καλλιτεχνικά projects. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Πληροφορίες

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ

5, 6, 7 Μαΐου 2017

Περικλής Πραβήτας

~ άνοιγμα εργαστηρίου στο κοινό ~

Εγκαίνια 5 Μαΐου στις 20.00

Έκθεση 6 & 7 Μαΐου | 11.00 – 23.00 | Είσοδος Ελεύθερη

Φθιώτιδος 27, Αμπελόκηποι

Περισσότερα στο www.behance.net/periklispravitas